Оставиха в ареста рецидивист от Мъглиж, посегнал на 19-годишна

128

36-годишен мургав жител на Мъглиж остава за постоянно в ареста на РУ „Полиция“ – Казанлък, с определение на Районния съд в Града на розите.

Изтърпелият до сега 20 присъди за кражби и сексуално посегателство П.М. е бил задържан на 8 юли след сигнал, подаден с помощта на паник-бутон от 19-годишна служителка на градския стадион.

Първи на сигнала се отзовали представители на охранителна фирма, пред които девойката обяснила през сълзи как била нападната от силно дъхтящия по обяд на алкохол мъж, който предложил „услугите си“, за да пренесе няколко стола от фитнес залата до склада. Нападателят отнел мобилния телефон на жертвата си и направил опит да я изнасили, само по чудо тя успяла да докопа бутона и да включи алармата.

П.М. е бил открит в ромската махала, където направил опит да се укрие при свои роднини, които обаче го изгонили, след като разбрали каква е причината да бъде издирван, коментираха участници в акцията. От прокуратурата уточниха, че мъжът е бил предсрочно освободен от затвора през декември м.г., престъплението, за което НК предвижда от 3 до 5 години затвор, е било извършено в условията на опасен рецидив.

Иван ПЕТРОВ