Оставиха в ареста наркодилър от Калояновец

175

60-годишен, наскоро напуснал затвора жител на старозагорското село Калояновец се завърна зад решетките след определение на Окръжния съд за най-строга мярка за неотклонение.

Михаил К. е обвиняем по дело за търговия с наркотици, той е бил задържан на 14 януари при продажбата на метаамфетамин и канабис на 33-годишен клиент, като престъплението, за което законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години, е извършено в условията на опасен рецидив.

Окръжен съд – Стара Загора, прие, че от събраните до момента доказателствата може да се направи обосновано предположение, че именно възрастният мъж е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът намери, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като настоящото, за което му е повдигнато обвинението, е извършено в условията на опасен рецидив. От справката за съдимост е видно, че той е с трайно установени престъпни навици и въпреки ефективно изтърпяно наказание лишаване от свобода не се е поправил.

Петър ХРИСТОВ