Оставиха в ареста биячите на дядо Илия

106
Няколко шамара и ритника изял синът на дядо Илия, 52-годишният Минко Минков, който отказвал да даде съгласието си за извеждането на малкия Зико за Ирландия

Постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Окръжен съд – Стара Загора, спрямо майка, син травестит и племенник, обвиняеми по дело за смъртта на 76-годишния старозагорец Илия Минков, който издъхна на операционната маса след нанесен му зверски побой.

Заседанието се проведе дистанционно, чрез използване на скайп приложение, като задържаните участваха от затвора.

Привлечените като обвиняеми за убийството 45-годишната Анка Петрова и 25-годишният й племенник Асен Асенов отричат да са пребили стареца.

До последно отричаше да има нещо общо с престъплението и 28-годишният син на Анка, изживяващият се като травестит и затова настояващ да бъде наричан Елвира Светослав, на когото е повдигнато обвинение за съучастие в принуда спрямо втората жертва от побоя: 52-годишния Минко Минков.

Според наблюдаващия досъдебното производство прокурор вече са събрани достатъчно красноречиви доказателства за случилото се на старозагорската улица „П. К. Яворов“ 20 на 23 юни. Те доказвали, че побоят над Илия в квартирата му е нанесен от Анка и Асен, по черепа на дядото патоанатомите открили ясни отпечатъци от златните пръстени на побойничката.

Няколко шамара и ритника отнесъл и Минко, който бил принуден да отиде с тримата нападатели до полицията, за да подпише документ за извеждането на непълнолетния му син Зико в Ирландия.

„Бяхме в квартирата на Илия, говорихме с него и с Минко, скарахме се, но не сме посягали на бой. Минко сам дойде да се подпише, след което се разделихме. На другия ден от комшийки научих, че Илия паднал на улицата и си глътнал езика. Затова го закарали и в болницата“, заявила 45-годишната Анка.

Съдебният състав реши, че при по-леки мерки за неотклонение обвиняемите може да се укрият или да извършат друго престъпление. Заседанието пред Апелативния съд в Пловдив за обжалване на мерките е насрочено за 9 юли.

Христо ХРИСТОВ