Оставиха в ареста бивш затворник, пребил жена в Станционната градина

46
Жертвата е била повалена до една от скулптурните фигури в Станционната градина, само намесата на случайни минувачи я спасили от ножа на рецидивиста

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Районен съд – Стара Загора, спрямо 43-годишен рецидивист, който на 16 май е пребил и заплашил с убийство жена.

По случайност инцидентът се разминал без гибелта на жертвата след намеса на случайни свидетели по алеите на Станционната градина, на метри от жп гарата на Стара Загора.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че многократно осъждания за кражби и побоища Иван Д. е познавал жената, която е наранил. Побоят не е бил предизвикан по никакъв начин от пострадалата, която съобщила, че отказала да разговаря с него, защото видяла, че е в „лошо настроение“. Мълчанието на жената „изнервило“ бившия затворник, който започнал да я налага първо с шамари, а впоследствие с ритници и накрая извадил и нож със заканата, че „ще й отреже главата“.

Извършителят е бил закопчан с белезници след сигнал на телефон 112 и кратко преследване по алеите на парка и съседните улици.

Запознати с личността на арестувания разказват, че Иван Д. е сред редовните пияници, събиращи се в градината, неведнъж до сега той е вдигал шумни скандали и заплашвал с побой преминаващите от там. За последно е пребивавал в затвора до 20 март т.г. Престъплението, за което е задържан, се наказва със затвор до 6 години.

Христо ДИМИТРОВ