Осигуряват безплатна автобусна линия за „Beerфестът“ в Стара Загора

119

От 4 до 8 септември Стара Загора отново ще е столица на бирата. За пета поредна година организатори на „Beerфестът“ са Община Стара Загора и „Загорка“ АД. Началото ще бъде дадено на 4 септември от 19 часа, а петте дни на събитието в парк „Загорка“ ще предложат тематична и богата музикална програма, качествено пиво и настроение.

Тазгодишното издание на биреният фестивал ще премине под мотото „Когато шофирате, никога не пийте!“. Кампанията за отговорна консумация включва специална безплатна автобусна линия за посетителите. През всеки от фестивалните дни, от 21 часа до 0 часа, през 30 минути ще тръгва автобус, чийто маршрутът ще покрие почти цялата територия на града. За тези, които са решили да дойдат с автомобилите си, е осигурен безплатен паркинг. Той ще се намира на мястото на бившия автополигон на ул. „Радецки“.

За да се запази чиста и приветлива поляната до пивоварна „Загорка“ и тази година ще се реализира инициативата „Бира за смет“. Всеки пълен с пластмасови и кенови опаковки плик, предаден на съответния пункт за разделно събиране на отпадъци, ще дава на отговорните гости талон за безплатна наливна бира. Повече информация за интересната еко идея ще бъде давана на място.

(СН)