Определиха победителите в предизвикателството на Община Стара Загора „Детството на моята фамилия

23

Трима победители бяха отличени в онлайн предизвикателството „Детството на моята фамилия“, организирано от Община Стара Загора и Народно читалище „Родина-1860“ по повод – 1 юни – Международния ден на детето, и 90-годишнината от първото организирано честване на детския празник в Града на липите.

Отличията се присъждат на: Рая Сарафова на 11 години от Стара Загора, най-малкия участник – 3-годишния Ивомир Йовчев, и Ростислав Желев на 13 години от Раднево.

В надпреварата се включиха деца от Стара Загора, Раднево, Русе и София на възраст от 3 до 13 години. Всички участници в конкурса ще получат специална грамота, а за наградените е предвиден и луксозен фотоалбум-подарък от Община Стара Загора. Участниците от други градове ще ги получат по пощата, на адреса, който са заявили.

„Благодарим ви за това, че ни позволихте да надникнем във вашите най-мили спомени, да се докоснем до онази цветна магия на най-безгрижната част от живота на всеки от нас – детството. Предизвикателството, което отправихме, Ви накара отново да отворите семейните албуми и да се потопите в атмосферата на родовата си памет, да си спомните за вашите корени и да сътворите заедно един нов семеен спомен. Адмирации към всички участници, които направиха това с много любов и желание“, споделиха организаторите от отдел „Култура“.

(СН)