Опанско село си отдъхна, задържаха сериен крадец

488

Излязъл преди броени месеци от затвора, където изтърпял ефективна присъда за кражби, жител на опанското село Ястребово отново застана пред Темида след жалба на самотна старица за ошушканото й жилище.

28-годишният Мариян Б. Минков проникнал в къщата, като разбил с лост входната врата в края на октомври и възползвайки се от липсата на кучета, изнесъл на гръб всичко, до което се докопал. На другата сутрин стопанката открила, че от пристройката липсват моторна косачка, газов котлон, електрическа резачка за дърва и конвекторна инсталация. Част от вещите са намерени в дома на родителите на Мариян, другите се оказали вече продадени за жълти стотинки.

Поредният грабеж е извършен в изпитателния срок на предходното осъждане, уточняват от Районна прокуратура – Стара Загора, която е поискала от съда да наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Половин дузина са претарашените през последните няколко месеца къщи в Ястребово, където по постоянен адрес се водят малко над 300 души, но на практика живеят по-малко. Местните се надяват новият престой зад решетките да „вразуми“ съселянина им, който, седмица преди да бъде арестуван, си довел булка от Северна България. Невястата обаче си тръгнала часове след като „женихът“ бил отведен от полицаите с белезници на китките.

Христо ХРИСТОВ