Онлайн конкурс „Коледни вълшебства“ организират в Стара Загора

48

Община Стара Загора обяви онлайн конкурс на тема „Коледни вълшебства“, в който могат да вземат участие малки и големи. „Календарът бавно отброява дните, оставащи до Коледа. Всички ние с трепет и вълнение очакваме настъпването на най-светлите християнски празници, които носят в себе си вярата в доброто, надеждата за щастие и любовта, която изпълва сърцата ни. Коледата влиза магически в домовете ни, понесла пълния с емоции, очарования и скрити вълшебства чувал. Тя идва с топлината от запаления огън, със събралата се около трапезата фамилия, с бодрата песен и благослов на коледарите, с пъстрите подаръци под елхата, с тихата бяла нощ, с грейналите усмивки по щастливите детски лица!“, се казва в посланието на организаторите от отдел „Култура“ в Община Стара Загора. Те приканват всички да споделят своите съкровени очаквания за празника.

Участниците в конкурса трябва да харесат страницата „Култура и туризъм към Община Стара Загора“, да споделят публикацията и да изпратят на адрес kulturastarazagora@gmail.com снимка или видеоклип на своето коледно вълшебство заедно с кратко послание, име, адрес, възраст и телефон за връзка. Крайният срок е 14 декември.

Заявилите участие могат да изпращат от името на един автор не повече от две творби. Предложенията ще бъдат публикувани на фейсбук страницата „Култура и туризъм към Община Стара Загора“.

Всеки участник ще получи индивидуална коледна грамота, а организаторите от отдел „Култура“ ще отличат трима от най-атрактивно представилите се и те ще получат и специален коледен магичен сет – украса, която да допълни празничното настроение в дома.

(СН)