Окончателно: 10 000 лв. гаранция за сръбския шофьор на автобус, обвиняем за тежката катастрофа на АМ „Тракия“

544

10 000 лв. парична гаранция определи състав на Окръжен съд – Стара Загора, спрямо 40-годишния сръбски гражданин Дарко Карашичевич, обвиняем по дело за тежка катастрофа с автобус МАН по трасето на автомагистрала „Тракия“. В хода на съдебното заседание защитникът на сърбина представи документи за наета от него квартира в София.

Карашичевич ще напусне ареста веднага след като сумата на гаранцията бъде платена. Съдът прецени, че катастрофата е непредумишлена и че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпно деяние.

Водачът на автобуса беше задържан на 15 август, броени часове след като возилото се преобърна в района на км 217 по магистралата край Стара Загора. При катастрофата пострадаха 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „а“ вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място водачът е бил тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредите са отчели нулеви резултати.

Христо ХРИСТОВ