Оказа се, че Стара Загора има 2-ма министри, единият от които и вицепремиер

2546
Гроздан Караджов и Георги Гьоков

Не един, а двама министри се оказа, че има от Стара Загора в новото правителство на Промяната. Освен Георги Гьоков, чиято кандидатура първо беше утвърдена от НС на БСП, а вчера и от Народното събрание за министър на труда и социалната политика, другият е Гроздан Караджов. Според приетата днес нова структура на Министерски съвет той официално е заместник министър-председател по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството.

Справка в Уикипедия сочи, че Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в Стара Загора. Завършва Първа английска езикова гимназия в София и специалност „Право“ в Софийския университет. Специализирал е бизнес мениджмънт в телекомуникациите в Токио, Япония.

През 90-те години е председател на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на СУ. Съосновател е и национален координатор на Българско сдружение за честни избори. Бил е програмен координатор, главен секретар и програмен директор на „Отворено общество“ – София.

През 1997 г. става главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения. По време на правителството на Иван Костов е главен секретар на Министерството на транспорта. До 2004 г. е представител на държавата в управлението на БТК.

След падането на кабинета на Иван Костов Караджов поема управлението на партийната фондация „Демокрация“ до 2004 г.

Бил е народен представител в 43-то Народно събрание от листата на РБ. През август 2021 г. е предложен за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в неосъществилия се кабинет с мандат на партия „Има такъв народ“ и министър-председател Пламен Николов.

Георги Гьоков вече оповести, че негови приоритети са вдигането и актуализацията на пенсиите и осигуряването на социални помощи в настоящите кризи.

Към момента не е известно какви ще са приоритетите на вицепремиера Гроздан Караджов, закърмен с дъха на липите и израснал като политик под крилото на Иван Костов, от което се пръкна и още един вицепремиер на Промяната – Корнелия Нинова.

Йовка НИКОЛОВА