Ожънаха 80 кг канабис в селски двор

160
Част от намерената в с. Малко Дряново марихуана

Шестима души са задържани за по 72 часа в хода на специализирана полицейска акция за борба с наркоразпространението на територията на ОД на МВР – Стара Загора. Само от един двор в с. Малко Дряново, община Братя Даскалови са били ожънати 80 кг зелена листна маса, която при полевия текст е реагирала на канабис.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава, предстои да бъде поискано постоянното оставяне в ареста на част от задържаните, уточни административният шеф на Окръжна прокуратура – Стара Загора, Дичо Атанасов.

По думите на кметския наместник в Малко Дряново Иван Павлов нивата е била в имот на починалия преди години Генчо Вътев. Той имал трима синове, но те от години не се били мяркали в района. „Не познавам хората, които са засадили конопа, никой не ме е уведомил за акцията, чух от съселяни за случилото се!“, лаконично коментира Павлов.

В с. Малко Дряново постоянно живеят около 35-40 възрастни мъже и жени, иначе по адресна регистрация се водят 111. Повечето от арестуваните са непознати на криминалистите, имало обаче и рецидивисти, споделиха техни защитници, които все още не са получили достъп до документите от делото.

Задържаните в Малко Дряново са на възраст от 29 до 46 години, а освен листната маса са прибрани и три леки автомобила – „Форд Фокус“, „Фолксваген Голф“ и „Мерцедес“, с които е предстояло да бъде транспортирана „стоката“.

Сходна акция е била проведена и на територията на ОД на МВР – Сливен. Там, в запустял двор в новозагорското с. Бял кладенец, са намерени 53 стръка канабис, подготвени за изсушаване. При обиск пък на паркиран в новозагорския квартал „Тракия“ лек автомобил „Ауди А4“ , каран от 41-годишен софиянец са открити и иззети около 2 грама метамфетамин и 52 милилитра метадон. В ареста е откаран и 18-годишен дилър на марихуана от сливенския ромски квартал „Надежда“.

Христо ХРИСТОВ