Ограничават движението през „Шипка“ заради събора на БСП

129

Движението на автомобили с тегло над 3.5 т през прохода „Шипка“ ще бъде пренасочвано през „Прохода на републиката“ за времето от 8 до 13:00 часа заради традиционния събор на БСП на връх Бузлуджа. Същата забрана ще важи и за преминаването през панорамния път от Шипка до Бузлуджа с цел предотвратяването на евентуални инциденти, съобщиха от Областното пътно управление – Стара Загора.

За събора си БСП възнамерява да изведе на Историческата поляна поне 50 000 свои активисти и симпатизанти, дадоха да се разбере от щаба на „Позитано“ 20. Част от присъстващите ще си дадат среща в Казанлък още в петък, където е предвидена международна младежка среща с участие на млади соцлидери от балканските страни, а по-късно вечерта на площад „Севтополис“ ще се състои концерт с участието на Гери-Никол, Дара и Мариана Попова.

Соцлидерката Корнелия Нинова ще се присъедини към младежкия купон след финала на колоездачния пробег, който ще тръгне от Габрово и ще завърши пред Паметника на свобода.

В събота Нинова ще надъхва левите от трибуната на Историческата поляна, преди това ще поднесе венец пред обелиска на мястото, където преди 127 години е проведена учредителната сбирка на БРСДП. Веднага след нейното слово ще започне концертът на Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения, който е гвоздеят за тазгодишния вече 27-и събор на Бузлуджа.

Петър ХРИСТОВ