Обявиха конкурс за 40 войнишки длъжности във Втора механизирана бригада

119

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за заемане на 185 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски в градовете София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Плевен, Шумен, Благоевград, Сливен, Асеновград, Смолян, Пловдив и с. Мусачево.

От тях 40 са за Втора механизирана бригада в Стара Загора, Хасково и Ямбол. Търсят се оператори на безпилотен летателен апарат, механик-водачи на МТЛБ, мерачи, шофьори на БТР, радиотелеграфисти, химик-разузнавачи и др.

40 са обявените вакантни длъжности и за 61-ва механизирана бригада в Карлово и Казанлък. Те са за механик-водачи на БМП, автоматчици, гранатометчици, шофьори и др.

До 22 март 2019 г. кандидатите, завършили граждански средни или висши училища, трябва да подадат лично писмено заявление за приемане на военна служба до командирите на военните формирования чрез структурите на Централното военно окръжие. Конкурсът ще се проведе за времето от 13 до 21 май и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване, съобщиха от военното министерство.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана на 21 февруари 2019 г. в рубриките „Документи“ – „Обяви“, в интернет страницата на МО. Допълнителна информация може да бъде получена и на телефона на националната кампания „Бъди войник“: 0700 20 407.

(СН)