Общински съветник от Стара Загора пробяга „Витоша 100“

302

Това беше дебют на старозагореца-медик в легендарния маратон, който е изключително горд от постижението си

Общинският съветник от Стара Загора д-р Георги Господинов бе един от 400-те участника в 37-ото издание на ултрамаратона „Витоша 100“ през изминалия уикенд. Трасето с разстояние 100 км и 2100 м денивелация е включвало живописни гледки по туристическите пътеки на Витоша.

Старозагорският общински съветник д-р Георги Господинов по време на ултрамаратона

31-годишният старозагорец, който по професия е лекар и понастоящем е стажант в „Ортопедия и травматология“ в болница „Тракия“, се е справил с трасето под контролното време от 20 часа, с лично постижение 16:03:45 часа.

„Това е мой дебют в легендарния маратон и съм изключително горд от времето с което финиширах, което е с 2 часа по-бързо от поставената ми цел – 18 часа“, сподели д-р Георги Господинов.

Господинов с колеги-маратонци

Стартът е бил даден традиционно в полунощ в събота, а състезателите са финаширали на следващия ден следобед под бурните аплодисменти на публиката. „Въпреки изключително тежкото трасе, поройните дъждове, изсипали се над София и Витоша, тежките условия и калните планински пътеки, усещането бе неповторимо. Температурната амплитуда беше от 6 до 36 градуса, но силните емоции те карат да забравиш за климатичните промени. В първите 60 километра имах проблеми с екипировката, но тогава смених маратонките си и успях да дам едни от най-добрите времена в тура.

Част от над 100-километровото трасе

Надявам се това приключение да стане ежегодно за мен, като поставената ми цел е за време под 14 часа, както и участие на дуатлон – последователно обиколка на Витоша с колело и след това с бягане“, коментира още д-р Георги Господинов.

Радост след финала

При ултрамаратона „Витоша 100“ около 60% от участниците традиционно не стигат да финала. Д-р Господинов бе откровен и не скри, че по средата на трасето и той е искал да се откаже, но силата на духа надделяла и той успял да измине последните 40-километра, при това с удивителен резултат. Отсега се подготвя за следващия маратон, като редува бягането с тренировки по таекуондо в СК „Августа“, където е треньор.

(СН)