Общински съветник зарадва за ЧРД обитатели на дом за стари хора

109

41-вия си рожден ден на 12 август общинският съветник от гражданска група „Истината за Стара Загора“ Янко Янков отново е празнувал по нестандартен начин. Вместо на получи подаръци, Янков е раздавал такива в Дома за възрастни хора на Старозагорските бани.

В дома са настанени над 100 човека, част от които са неподвижни и на легло. Всички тях Янко Янков почерпи с плодове – ябълки и банани, шоколадови рула, кроасани, бисквити, шоколади, безалкохолни и 6 големи торти със свещички. Обитателите на дома са били приятно изненадани от милия жест и са се зарадвали на вниманието към тях.

„Според мен тези изстрадали хора се зарадваха повече на вниманието и че някой се е сетил за тях, отколкото на подаръците. Трябва да се организират групи от млади хора и да се ходи на доброволни начала да се обръща внимание на пенсионерите по старческите домове. Дори 5-минутен разговор и капка внимание ще е повече за тях и от най-големия подарък“, сподели общинският съветник.

От „Истината за Стара Загора“ припомнят, че това е поредното нестандартно честване на рождения ден на Янков. През предходните 4 години за личния си празник той е организирал партита и почерпки на деца, лишени от родителски грижи, вместо да празнува с приятели.

(СН)