Общинският съветник от ВМРО Антон Андонов: Проектът за старозагорската „Арена Армеец“ трябва да бъде реализиран възможно най-бързо

417

„Проектът за многофункционална зала трябва да бъде реализиран възможно най-бързо.“ За това настоя общинският съветник на ВМРО Антон Андонов. По думите му подобно съоръжение ще има както финансов, така и имиджов ефект за града и региона. Общинският съветник на воеводите определи като изключително важен проектът за нова многофункционална зала. Пред медията ни той беше категоричен, че всички общински съветници, администрация и цялата общественост трябва да положат необходимите усилия за бързата реализация на проекта. „От София до Бургас реално няма голямо спортно съоръжение. Убеден съм, че тази зала ще носи достатъчно средства на първо място в бюджета на Общината, а на второ ще издигне имиджа на града. Надявам се, че ще се намери достатъчно бърза процедура, за да се случи това. Ние като общински съветници трябва да съдействаме за възможно най-бързото изграждане на залата, а не да чакаме 10 години“, коментира Антон Андонов.

Общинският съветник на ВМРО изрази недоумение от опита за обвързване на проекта за бъдещата многофункционална зала в Стара Загора с бъдещето на бившата белодробна болница в Радунци. Андонов призова политическите сили да не търсят конфронтация между двете теми, които нямат нищо общо.

„В последните седмици се изписаха много безумия в социалните мрежи, в това число и от общински съветници, които твърдят, че имат съответната компетентност. Задава се въпросът защо тези 24 млн. лв. трябва да бъдат вкарани в многофункционална спортна зала, а не да отидат в нефункциониращата болница в Радунци. Няма нищо общо между едното и другото. Болницата, фалирала преди години, няма нищо общо с Община Стара Загора. Насажда се грешното схващане, че Стара Загора трябва да се лиши от тези средства и вместо за зала те да бъдат насочени от държавата към въпросното лечебно заведение, което за съжаление от години не функционира“, подчерта Андонов. Той призова своите колеги от различните политически сили да подходят стратегически, а не политически по въпроса с проекта за старозагорската „Арена Армеец“.

„Предстоящите парламентарни избори ще отминат, но ние ще продължим да живеем в Стара Загора, а градът безспорно има нужда от многофункционално спортно съоръжение“, заключи старозагорският воевода.

Живко ИВАНОВ