Община Чирпан представи нова версия на официалния си сайт и интернет портал на Международния фестивал на лавандулата

80

Към новите сайтове прикани 10-годишната Дара

Община Чирпан стартира нова версия на официалния уебсайт с различен набор от функции, насочени към повишаване на удовлетвореността на потребителите. „Досегашната визия съществува близо 20 години, но вече не отговаря на изискванията за институционална идентичност, новият облик се характеризира с актуалност, приобщаване, модерност, достъпност и ефективност. При разработването на проекта са включени мненията на граждани и коментари на специалисти“, обясни кметът Ивайло Крачолов.

„Сайтът chirpan.bg отразява организационната структура на местната власт, публичните политики, полезна информация за граждани и бизнес, нормативни документи, регистри и др. Предоставена е възможност за електронни услуги, гражданите могат да правят справки и да проследяват напредъка на заявен документ“, стана ясно при представянето му. До месец ще продължи доработването до детайли, а досегашната информация може да бъде намерена в архив.

Презентиран бе и интернет порталът на международния фестивал на лавандулата – lavenderforum.bg, който ще се проведе на 17, 18 и 19 юни 2022 г. Сайтът представя и забележителностите на Чирпан, и местата за настаняване. Информацията е на български и на английски.

Събитието откри 10-годишната Дара от Чирпан, облечена в народна носия. Тя покани с „Добре дошли!“ на празника на изкуствата и креативността, на храната и виното, на семейството и общността, когато празнуват и производителите на лавандулов цвят, на които е посветен Международният фестивал на лавандулата.

(СН)