Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

51

За поредна година Община Стара Загора се включва в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“. По този повод са осигурени 5 хил. броя полиетиленови чували и 2 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба, съобщиха от пресцентъра на Общината. Материалите за почистване ще бъдат предоставени на желаещите граждани чрез административните бюра по райони в рамките на работното време за периода от 10 до 13 септември, от 8:30 часа до 17:30 часа, а на 14 септември (събота) – до 12:30 часа.

В кампанията предварително са заявили участие както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани. Предвидени за почистване са междублокови пространства, детски и спортни площадки, паркове и градини. И тази година в инициативата ще се включат служители на общинската администрация, които ще чистят парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) и пространството около Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

След почистването събраните чували трябва да бъдат изнесени в близост до налични съдове за отпадъци. Община Стара Загора е създала организация за своевременното им извозване чрез екипи на ДЗЗД „Грийн Партнърс – БКС“.

През периода от 14 до 15 септември достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ в землището на село Ракитница ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата отпадъци, включително и за частни транспортни средства.

През този период желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели – шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други) в Центъра за рециклиране на „Регионалния център за управление на отпадъците“ в Ракитница.

По време на кампанията, през дните от 14 до 15 септември, операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безплатно.

Лицето за контакт за желаещите да се включат в кампанията институции е ръководителят на Звено „Чистота“ на Община Стара Загора – 0885 45 65 53.

(СН)