Община Стара Загора набира кандидати за подмяна на печките им на дърва и въглища с нови екологични уреди

191

До 1 октомври 2021 г. в Община Стара Загора могат да бъдат подадени документи за кандидатстване за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови на газ и пелети. Приемът стартира на 22 юни и е по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по програма LIFE на Европейския съюз.

Документите за кандидатстване могат да се подават всеки работен ден от 9:00 до 17:00 часа в Центъра на Общината за прием на документи на адрес: гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 107, партер.

В рамките на Основната фаза на проекта се предвижда да бъдат подменени старите отоплителни уреди на дърва и въглища на 967 домакинства, които са включени в териториалния обхват на въздействие на проекта.

Кандидати, които са подали документи за участие в Пилотната фаза на проекта и са включени в резервния списък, се класират по право за участие в Основната фаза за същия имот и за същото отоплително оборудване, за което са кандидатствали за подмяна на отоплението на дърва и въглища през Пилотната фаза, уточняват от пресцентъра на Общината.

В случай че желаят да продължат участието си в проекта в Основната фаза, те трябва да посетят офиса на Общината, където да потвърдят желанието си чрез подписване на декларация по образец.

Допълнителна информация и документи за участие са налични на сайта на Община Стара Загора и на електронната страница на проекта: http://lifeipcleanair.eu/

Подмяната на старите отоплителни уреди с по-екологични такива ще допринесе за значително подобряване качеството на въздуха в Стара Загора. От Общината призовават всички заинтересовани граждани към активност и участие в проекта.

(СН)