Община Казанлък ще посрещне новата учебна година с реновирани училища

109

„С удовлетворение мога да кажа, че община Казанлък ще посрещне учебната година с реновирани, красиви училища като сгради и инфраструктура. Вече няма училище в града, където да не сме се намесили с реконструкции“, заяви кметът Галина Стоянова по време на инспекция на ремонтните дейности в Профилираната хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“.

По Инвестиционната програма на Общината за тази година се извършва основен ремонт на ДГ No 17 „Славейче“, облагородяване на детските площадки на територията на Дневна детска ясла No 4 „Пролет“ и Детска градина No 8 „Юрий Гагарин“, подменена е отоплителната инсталация в ОДК „Свети Иван Рилски“, основно бе ремонтирана оградата на ППМГ „Никола Обрешков“. В началото на учебната 2019/2020 година обновените сгради ще бъдат готови да посрещнат учениците.

„През тази учебна година ще осигурим място за всяко дете от детската ясла, през детската градина и училището така, както родителите желаят да получат най-доброто като образователна среда, образование и възпитание“, допълни Стоянова.

На 15 септември образователната система в община Казанлък ще посрещне повече от 680 първокласници, по предварителни данни от електронния прием, въведен преди година.

(СН)