Община Казанлък – лидер в строителството и инфраструктурата за 2018 г.

93

Приносът на Община Казанлък в благоустройството бе високо оценен от журито на LUXURY PROPERTY AWARDS 2018 и на 10 октомври вечерта получи приза в категорията „Лидер в строителството и инфраструктурата `2018“ на годишната церемония в София.

От името на кмета Галина Стоянова статуетката прие главният архитект на Община Казанлък Георги Стоев. „Благодаря за високата оценка на усилията на Галина Стоянова и нейния екип за реализираните инфраструктурни и благоустройствени проекти за подобряване на качеството на живот на жителите на община Казанлък!“, заяви архитект Стоев.

През 2018 г. в Града на розите бе осъществен мащабният ремонт на ж.к. „Изток“, първи по рода си от създаването на квартала преди близо 50 години. В рамките на проект „Обновяване на градската среда в град Казанлък“ бяха реконструирани и рехабилитирани 4 важни улици и 2 междублокови пространства. Община Казанлък продължава облагородяването на останалите зони от жилищния комплекс със собствени средства, за да осигури на всички жители на ж.к. „Изток“ еднакво добро качество на живот.

От името на кмета Галина Стоянова статуетката прие главният архитект на Община Казанлък Георги Стоев

По проект „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък“, финансиран по ОП „Региони в растеж 2014-2020“, бяха реконструирани общо осем обекта от образователната инфраструктура на територията на община Казанлък – три детски градини в казанлъшкия квартал „Изток“ и пет училища – в селата Овощник, Хаджидимитрово, Ръжена и в градовете Шипка и Крън. В резултат на строително-монтажните работи са въведени мерки за енергийна ефективност, ремонтирани и изградени са водопровод и канализационни инсталации, извършени са газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтирано е ново оборудване и са осигурени мерки за достъпна среда.

Обновено посрещна учениците в началото на учебната година и най-голямото казанлъшко училище СУ „Екзарх Антим I“, с което образователната инфраструктура на територията на града вече е изцяло ремонтирана.

Конкурсът, организиран за осма поредна година от агенция „ВИП Комюникейшън“, бе журиран от строителни специалисти от Италия, Русия, Дубай и Абу Даби. Над 30 печатни и електронни медии отразяваха събитието, което журналистите определиха като българските строителни „Оскари“.

(СН)