Обръщението на президента не било координирано с БСП

374
Георги Гьоков и Румен Радев

Това твърди народният представител от Стара Загора Георги Гьоков

Старозагорският депутат на БСП Георги Гьоков отхвърли твърденията, че обръщението на държавния глава Румен Радев, с което той свали доверието си от правителството, по някакъв начин е било координирано с партията-столетница. Депутатът обаче подчерта, че по същество нямало нищо необичайно в съвпадението между позициите на „Дондуков“ 2 и „Позитано“ 20.

„Не намирам нещо странно в това, че позицията на Радев съвпада с желанието на БСП българските граждани да живеят по-добре. Категорично искам да подчертая, че не е имало координирани действия между изказването на президента и БСП. Тези конспирации просто опитват да омаловажат изказването на президента“, коментира пред медията ни Гьоков. По думите на депутата заявката, която Румен Радев направи, е била необходима на фона на ситуацията в страната. Гьоков посочи също, че държавният глава е избран пряко от българските граждани и като такъв има задължението да застава на страната на народа.

За пореден път старозагорският депутат разкритикува действията на управляващите в редица сфери на обществения живот. „Правителството не може да реши ключови проблеми на гражданите. Да вземем пример с демографската криза – бе поставен като сериозен проблем, а не виждаме нещо да се прави в тази сфера, да не говорим за пропуските в сферата на здравеопазването. На дневен ред е кризата в сфера като екологията и околната среда. Ето защо смятам, че критиката и свалянето на доверието към властта от страна на Румен Радев беше изключително навременна“, заяви Георги Гьоков.

На питане на медията ни за предстоящите в БСП избори народният представител съобщи, че отчетно-изборни събрания протичат във всички структури на партията в Старозагорска област. Повече от 10 са имената на възможните бъдещи председатели на партията в община Стара Загора. „Това са хора, които са добре познати за обществеността. Не изключвам възможността сред тях да е името на Валентина Бонева“, обясни Гьоков. Припомняме, че лидерът на левицата в Града на липите подаде оставка през месец декември. Окончателният избор на нов председател при „червените“ ще се състои в началото на идния месец март. Около 5 са структурите на формацията в областта, които все още не са провели свои заседания. Очаква се те да се състоят през следващата седмица. Социалистите по места излизат с номинации и за поста председател на Националния съвет на партията. Позицията през последните 4 години се заема от Корнелия Нинова.

Според старозагорския депутат Нинова е била номинирана отново от страна на редица структури в областта. „Това показва, че партийният актив оценява положително работата й начело на БСП“, отбеляза Гьоков. Изборът на нов лидер на социалистите за първи път ще се случи чрез пряко гласуване на всички членове на партията.

Живко ИВАНОВ