Обновеният зоопарк в Стара Загора отвори врати

235

На връх Еньовден стотици нетърпеливи старозагорци и гости на града си подариха петъчна разходка в изцяло обновения зоопарк, който официално отвори врати.

Първият, прекрачил прага на реновираната зооградина, бе малкият Симеон. Посрещнаха го ръководителят на зооградината – д-р Ивелина Илиева, както и началниците на общинските отдели „Култура“ – Диана Атанасова, и „Туризъм и младежки дейности“ – Маргарита Крумова. Той, както и всички деца днес получиха специален стикер – „Приятел на Зоопарк Стара Загора“.

Развълнуваните малчугани с любопитство се запознаха с около 400 обитатели на зоопарка, разположен в сърцето на парк „Митрополит Методий Кусев“.

Днес зоопаркът ще работи до 19:00 часа, а утре отваря за гости още в 9:00 часа сутринта. От 11:00 часа в събота е предвидено официалното откриване след мащабния ремонт. То ще започне с водосвет от Старозагорския митрополит Киприан. В празничната програма са включени различни арт дейности и забавления. На импровизирана сцена насред боровите дървета ще танцуват Общинският фолклорен ансамбъл, ще пеят и танцуват малките таланти от ДФА „Траянци“ при Център за подкрепа и личностно развитие и Вокална студия „Розов свят“ при НЧ „Св. Климент Охридски – 1858“. Специална демонстрация са приготвили и малките представители на Прабългарска школа „Бага-тур“.

Много настроение и усмивки ще носи кът за грим и рисунки, където на всяко детско лице ще оживее животинче по избор. Кът за творчество ще кани всички любители на майсторенето на красота със сръчност. Малко след 12:00 часа Държавен куклен театър ще представи веселата и поучителна приказка „Задави се Меца“.

В сутрешните часове и Катеричката Кипи ще подскача из алеите, за да подарява символични подаръци на гостите. Туристическият информационен център също ще се включи с брошури и повече информация какви са възможностите за интересно прекарване на времето под липите.

И утре входът за зоопарка остава свободен.

От неделя, 26 юни, работното време ще бъде от 8:30 до 19:30 часа, входната такса е 2 лева за възрастни, 1 лев за всички от 7 до 18 години, а за малчуганите до 7 години си остава безплатен.

(СН)