Обезопасяват училищата за първия учебен ден

78
Участници в заседанието на Комисията по безопасност на движението

В Стара Загора в момента се извършва освежаване на хоризонталната маркировка около учебните заведения, което трябва да приключи до 14 септември. От общо 39 светофарни уредби в областния град вече са подменени 19. Предстои подмяната и на останалите 20. Това е станало ясно на проведеното във вторник заседание на Комисията по безопасност на движението, председателствано от зам.-областния управител Красимир Червилов. На него са присъствали представители на 11-те общини, на РЗИ, ОПУ, РУО, ОД МВР и други институции, ангажирани с пътната безопасност.

По време на заседанието представителите на общините са направили преглед на организацията на движението, състоянието на пътната хоризонтална и вертикална маркировка, на предпазните съоръжения и на пътните знаци около училищата и детските градини в навечерието на новата учебна година.

За другия голям град от областта – Казанлък, е било съобщено, че около всичките 26 училища, 29 детски градини и 4 детски ясли е направено освежаване на хоризонталната маркировка. В момента се извършва ремонтиране на предпазни съоръжения около някои от училищата. На 12 септември Общинската комисия по безопасност на движението отново ще извърши проверка за готовността на училищата за учебната година.

Представителите на останалите общини също са докладвали, че вече е създадена необходимата организация на движението около училищата и детските градини.

От ОД МВР са заявили, че от 1 септември до 31 октомври в Старозагорска област се провежда акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя“. Предстои във всички училища на областта да стартират беседи за безопасността на движението, които ще се провеждат през цялата година.

(СН)