Обвиняема за посегателство над медсестра застава пред Темида

138

44-годишна старозагорка ще застане пред Темида по обвинение, че се е държала арогантно с лекари от Спешното приемно отделение при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Кръстевич“ и нанесла лека телесна повреда на опитала се да я възпре медицинска сестра.

Казусът, по който обвиняема е известната в квартал „Лозенец“ Яна Л., е станал късно вечерта на 23 август, когато няколко жителки на ромската махала пробвали да малтретират дежурните медици, които отказали да хоспитализират тяхна позната с аргумента, че състоянието й е за неотложен кабинет, а не за спешния.

Тогава повиканите на помощ униформени полицаи от Второ РУ задържаха четири мургави дами на възраст от 35 до 65 години, за две от които имало достатъчно данни, че и друг път са вдигали скандали в Спешното приемно отделение. Три месеца по-късно до съдебна зала стига само Яна Л., срещу която е повдигнато обвинение за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и причиняване на лека телесна повреда на лице от персонала на здравното заведение.

От прокуратурата уточняват, че обвиняемата наругала лекарите, които установили състоянието на познатата й и след като констатирали бъбречно усложнение, я насочили към неотложния кабинет. При опит да й бъде направена устна забележка, същата блъснала в стената медсестра и едва не й счупила китката. Обвинението е по чл. 131, ал. 2 предл. 13 т.4, вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс, предвидено е наказание до 3 години затвор. Според запознати Яна Л. е близка до известен лихвар в квартала.

Петър ХРИСТОВ