Обвиниха жена и мъж за двойното убийство в Паничерево

629

26-годишна жителка на Нова Загора и 24-годишен неин съгражданин са обвиняеми за убийството на баща и син Иван и Антон Иванови при кървавия бой в дискотека в центъра на гурковското село Паничерево в неделя вечерта.

Криминално проявеният Ангел А.С. и Виолета А.А. са задържани за по 72 часа с постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор, очаква се постоянното им оставяне зад решетките. За мъжа престъплението е извършено в условията на тежък рецидив.

Двамата за били открити в новозагорския ромски квартал „Шести“, където са се укрили при свои близки след сбиването на центъра на селото, в което са участвали над 30 души от Николаево и Нова Загора.

На място там загинаха от прободни рани, нанесени с нож, баща и син Иван и Антон Иванови, а с тежки рани в гърба в болницата е настанен по-малкият брат – 21-годишният Димитър Иванов.

Първоначално в ареста бяха задържани петима жители на Нова Загора, впоследствие трима са били пуснати на свобода, след като станало ясно, че нямат отношение към престъплението по време на концерта на фолкпевицата Мира в паничеревската дискотека. На този етап разследващите отричат обвиняемите да са семейство или да са близки роднини.

Близки на убитите коментираха, че фамилията отишла на дискотека, за да отпразнува раждането на третото дете на 23-годишния Антон, който до скоро работел в Испания и се прибрал в родината за изписването на съпругата си от АГ-отделението.

В кървавата схватка, при която е било изпотрошено цялото оборудване на дискотеката, са участвали над 30 пълнолетни мъже и жени, търкалът се пренесъл на центъра на селото, където живеят малко над 1 900 души, от които 1 360 се определят като роми.

Цялата циганска махала в град Николаево е настръхнала след вестта за убийството на бащата и сина. За да бъде избегната вендета, е организирано явно и неявно полицейско присъствие. Сходна е ситуацията и в новозагорския квартал „Шести“, откъдето са убийците.

Христо ХРИСТОВ