Няма нови карантинирани паралелки в Старозагорско

109

12 остават паралелките и групите в училищата и детските градини на територията на Старозагорска област, които се намират под карантина. Това сочат данните на РУО – Стара Загора, в късния следобед в понеделник. 7 са карантинираните училищни паралелки, а групите в детските градини – 5.

20 общо са учениците и децата с положителен тест за коронавирус. При педагогическия персонал се забелязва намаление на установените случаи на COVID-19 през изминалите 3 дни. Техният брой е 54, а при непедагогическия персонал случаите са 12, съобщи началникът на РУО – Стара Загора, Татяна Димитрова. По две са карантинираните паралелки в СУ „Максим Горки“ и ПГ „Лубор Байер“. По един клас са на дистанционно обучение в ОУ „Кирил Христов“ и СУ „Железник“.

ГПЧЕ „Ромен Ролан“ остава на онлайн обучение до края на настоящата седмица. От днес в ПГСАГ „Лубор Байер“ в Стара Загора се въвежда ротационен принцип на преподаване в паралелките. По този начин ще бъдат редувани през седмица класовете в присъствена и дистанционна форма на обучение.

По повод посещението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в ПГ по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ Татяна Димитрова уточни, че темата за преминаването на всички учебни заведения към дистанционна форма на обучение по никакъв начин не е била дискутирана. „Към момента ситуацията в областта не предполага подобно развитие. Там, където се налага, карантинираме отделни класове. Движим се по разписаните заповеди и правила“, подчерта Димитрова.

Живко ИВАНОВ