НУМСИ „Христина Морфова“ кани любителите на музиката на благотворителен концерт

54

Набраните средства ще бъдат използвани за транспортирането от Швейцария до Стара Загора на 14 пиана

На 8 октомври (вторник) от 18:30 часа в зала „Христина Морфова“ ще се състои благотворителен концерт за роял, на който ще свирят ученици от НУМСИ „Христина Морфова“, Стара Загора, както и пианистките Михаела Стефанова и Сабина Ангелова – бивши възпитанички на училището.

Михаела Стефанова е един от създателите на Швейцарско-българската културна асоциация и е в основата на благотворителните инициативи. Целта на асоциацията е да се подменят всички 14 пиана в училището, които са напълно амортизирани, а на някои от тях дори им липсват клавиши.

В момента организацията в Швейцария е набавила необходимите пиана, които трябва да бъдат транспортирани до Стара Загора. Необходими са средства за покриване на транспортните разходи, за които се разчита на дарения.

Организатори на благотворителния концерт във вторник – Швейцарско-българска културна асоциация и Обществен дарителски фонд – Стара Загора, канят всички любители на музиката да присъстват на това музикално представление и да помогнат със средства.

Те припомнят, че на 12 април т.г. се състоя първият благотворителен концерт „Вечер на младите таланти – класиката среща поп музиката“, в който участваха настоящи и бивши възпитаници на Музикалното училище, както и две международни звезди – Роберта Баньоло и Давиде Галаси.

Средствата от концерта бяха добавени към швейцарските дарения и на 28 юни в НУМСИ „Христина Морфова“ директно от чешката фабрика пристигна новият роял „Петроф“, модел „Бора“.

(СН)