Нов състав подхваща повторно делото срещу старозагорския касапин

330
Един от контейнерите, в който бяха намерени част от останките на жертвата

Изцяло нов петчленен състав при Окръжен съд – Стара Загора, ще започне от самото начало наказателното дело срещу 58-годишния Божидар Крумов, който уби и след това разфасова на части тялото на своя познат Атанас Христов. Делото ще се гледа по общия ред, първото заседание ще бъде в началото на септември.

До този развой се стигна след като състав на Пловдивския апелативен съд отмени изцяло наложената на Крумов 18-годишна ефективна присъда на финала на първото съкратено производство. Бруталното престъпление беше извършено през нощта на 2 срещу 3 декември 2020 година. Убиецът живял с трупа 10 денонощия, като постепенно на части изхвърлял останки на различни места в контейнери за смет, включително и пред жилището си в блок 26 в квартал „Три чучура“.

Пред съда Крумов признал, че е извършил убийството в момент на силно алкохолно опиянение, след като двамата с жертвата са се скарали. По думите му при опит да се предпази от станалия внезапно агресивен Атанас, той го ударил по главата с бутилка, за кончината му разбрал часове по-късно, след като поизтрезнял.

В хода на досъдебното производство не беше открита само главата, която Божидар първа изхвърлил, самоличността на жертвата бе разкрита по характерна татуировка на една от ръцете му.

Присъдата бе обжалвана пред АС – Пловдив, миналото лято както от Крумов, така и от процесуалния представител на непълнолетния син на жертвата Адриан, тъй като и двамата останали недоволни от размера й. Апелативните съдии са заседавали на 28 октомври м.г., решението за връщане на делото в начална фаза е взето месец по-късно. По новото НОХД 2757/2021 срещу Божидар Крумов е повдигнато обвинение за това, че в периода 02 – 03.12.2020 година в град Стара Загора умишлено е умъртвил Атанас Христов – престъпление по чл. 115 от НК.

Христо ХРИСТОВ