Нов инвеститор входира свое инвестиционно намерение в Индустриална зона „Загоре“

521

Компания, занимаваща се с модерно технологично и екологично производство, е входирала официално инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината. В него е заявено закупуване на над 6 дка площ и изграждане на фабрика с производствена линия. Очакваната инвестиция е в размер на близо 3 млн. лева, а в производството ще бъдат заети първоначално 60 души.

Целта на инвеститора е да реализира свое технологично производство, което е с висока добавена стойност. Стратегическите насоки, които ще следва, са по-широко навлизане на българския пазар и по-голям експорт на стоки. Фирмата разполага с необходимите конкурентни предимства, за да се реализира като лидер на пазара.

„Резултатите от съвместния ни труд с Община Стара Загора и „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД стават все по-видими. Инвеститорите харесват това, което виждат, а именно – модерна индустриална зона, с изградени комуникации и инфраструктура и новостроящи се сгради, които скоро ще оживеят, изпълвайки се с работна ръка. Истината е, че това привлича още повече интерес и внимание към нас“, подчерта изпълнителният директор Радослав Танев.

В Индустриална зона „Загоре“ до момента са продадени седем имота, които ще осигурят работа на над 300 души. Продължават да се водят преговори с нови потенциални инвеститори.

(СН)