Нов екологичен начин на придвижване беше представен в Стара Загора

260

Нов екологичен начин за придвижване беше представен днес в Стара Загора. Най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства Lime представи на старозагорци услуга за микро мобилност чрез електрически скутери.

„Идеята на нашата услуга е нов вид микро мобилност, чрез която хората лесно, бързо и екологично могат да се придвижват из целия град. Желаещите да се възползват трябва да изтеглят приложението https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limebike, налично за Android и iOS, и да създадат свой профил“, разясни Георги Бакърданов, представител на фирмата.

Над 100 скутера, разпределени на 13 ключови локации в града, ще могат да бъдат използвани от пълнолетни граждани и гости на Стара Загора. Първоначалната такса за отключване на скутера е 1.20 лв., към нея се добавят по 0.25 лв. за всяка минута каране. Очаква се средната продължителност на пътуването в Стара Загора да е около 8 мин. Пътуване с такива параметри би струвало около 3.20 лв. за потребителя. Компанията предлага и абонаментната услуга Lime Prime, чрез която се премахва такса за отключването. Така цената на пътуване със средна продължителност от 8 мин. би била 2 лв. Всеки потребител ще бъде застрахован по време на използване на скутера.

Тази сутрин в рамките на един час пред сградата на местната администрация старозагорци имаха възможност да разгледат новите скутери и да ги изпробват. По време на представянето присъстваха още Бояна Делева, началник отдел „Транспорт“, и Пламен Йорданов, началник отдел „Екология“ в Община Стара Загора.

(СН)