Ново напрежение в БСП

666

Някой иска да провали преговорите за правителство, смятат от ръководството

Ново напрежение беляза деня след балотажа за президент на „Позитано“ 20. От ръководството на БСП твърдят, че се прави опит да се блокират преговорите за съставяне на правителство.

В прессъобщение до медиите се съобщава, че за вторник (23 ноември) няма свикано заседание на Националния съвет на БСП, нито подписка за свикването му, се казва в официална позиция на Изпълнителното бюро на партията. То опровергава появилата се по-рано през деня информация, че заседание е било свикано по искане на 1/3 от членовете на НС на БСП.

„До този момент в отдел „Деловодство“ на БСП не е внесена подписка с 1/3 от членовете на Съвета, каквото е изискването на чл.16 от Правилника за организацията и дейността на НС. На имейли на членове на НС е изпратен текст за свикване на заседание с приложен списък на 64 души без нито един подпис от тях. Така наречената подписка е без подписи. Изпратеният текст е от iniciativa@socialisti.bg. В БСП няма такава регистрирана структура“, пишат от ИБ на БСП.

„За нас е очевидно, че се създава изкуствено напрежение, за да се блокират преговорите за съставяне на правителство“, допълват още от партийната централа.

След загубата на парламентарните избори Корнелия Нинова обяви, че подава оставка. В същото време тя бе избрана за председател на парламентарната група на „БСП за България“ в Народното събрание, което все още не е свикано, припомня dariknews.

Нинова ще води и преговорите с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство и неговата програма. В същото време вътрешната опозиция на „Позитано“ 20 настоя лидерът в оставка да се оттегли от преговорите.

Към момента развръзката е неясна.

(СН)