Новоприетите в детските градини на Стара Загора ще се записват по телефон или по имейл

38

Заради извънредните марки за ограничаване разпространението на COVID-19 Община Стара Загора въвежда промени при записването на новопостъпили деца в общинските детски градини.

На 26 март на сайта на Общината ще бъдат обявени резултатите от класирането на децата, родени през 2014-а, 2015-а, 2016-а и 2017-а години. Записването трябва да стане от 27 март до 10 април включително. Досега това се случваше на място в детската градина.

Настоящата обстановка изисква да се избегне прекият контакт и затова записването на децата ще става по телефон или на имейла на детската градина, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Децата, родени през 2017 г. и приети в първа група, ще постъпят в детската градина от септември, а сега родителите могат само да потвърдят записването. Необходимите документи ще представят на по-късен етап, когато детските градини започнат да работят.

Родителите на класираните деца, родени през 2014-а, 2015-а и 2016 година също трябва да потвърдят записването сега, а необходимите документи да представят след отварянето на детските заведения.

Според графика за класиранията децата, които не са приети през месец март, участват в следващото, което ще бъде на 11 юни 2020 г.

(СН)