Новозагорско село поднови покана към USA президента Байдън

427
Дългогодишният журналист и хуморист Добрин Добрев (вляво) препотвърди поканата на каменовци до американския президент да им гостува на 21 септември т.г.

Инициативен комитет го кани да им бъде гост на селския събор на 21 септември. Ще го гощават с курбан…

Жителите на новозагорското село Каменово подновиха поканата си към току-що положилия клетва американски президент Джо Байдън да им гостува.

От сформирания инициативен комитет припомнят, че каменовци бяха първите, още на 7 ноември м.г., които публично поканиха бъдещия държавен глава да им бъде скъп гост на 21 септември, когато се провежда селският събор.

„На 20 януари каменовци с радост наблюдаваха клетвата на техния човек, новоизбрания почетен президент Джо Байдън, веднага след церемонията каменовският оркестър прослуша изпълнението на Лейди Гага и започна репетиции за изпълнението му с използването на кавал, гъдулка, гайда и тъпан“, уточни дългогодишният журналист Добрин Добрев, който от няколко години се е завърнал в Каменово. По думите му Байдън ще бъде изненадан и с някои интересни подаръци, чийто списък в момента се подготвял. Сред изненадите за него със сигурност щял да бъде прословутият бистър курбан, който каменовци правят от 1934 г., когато е осветена местната църква.

„Надяваме се, че телеграмата, с която препотвърждаваме поканата си, е получена от посланик Херо Мустафа и тя е предприела съответния демарш да уведоми новата щатска администрация!“, съобщи още Добрев.

За подготовката на народния оркестър при изучаването на „The Star-Spangled Banner“ се грижи 75-годишният майстор на инструменти и бивш преподавател в котелското музикално училище Йордан Димов Василев.

Христо ХРИСТОВ