Нови подробности: Стамбето е бил убит с два изстрела в главата

7751
Обвиняемият за убийството на Стамбето Владимир Василев бе изведен от съдебната зала с белезници на ръцете и верига на краката. Офисът, където е извършено убийството, остана затворен и ограден с полицейска лента и в петък

Мярката за неотклонение на старозагорския бизнесмен, обвинен в убийството, се гледа при закрити врати

Застреляният в офиса на старозагорска фирма за кредити Станимир Иванов-Стамбето е загинал от два пистолетни куршума в главата. Стрелбата е била от упор в момента, в който жертвата е бил с гръб, потвърдиха източници, близки до разследването.

Първият куршум е избил челюстта на 35-годишния криминално проявен мъж, вторият го е довършил. Скарването, довело до трагедията, е започнало близо час по-рано, то е било между жертвата и Милен Василев.

Ставало е въпрос за огромни липси на пари от заложна къща, за която Станимир е отговарял. В един момент от офиса била отстранена приятелката му Красимира, която работела като счетоводителка в една от фирмите, регистрирани на бул. „Цар Симеон Велики“ 142 в Стара Загора. Тя била изпратена уж да донесе някакви счетоводни документи за проблемната заложна къща. При завръщането й обратно всичко вече било приключило.

При огледа на помещението, където е намерен трупът на Станимир Иванов-Стамбето след обаждане на телефон 112 към 17:20 часа на 24 март, станало ясно, че охранителните камери вътре са били изключени по неизвестни причини.

Две денонощия по-късно състав на Окръжен съд – Стара Загора, постанови постоянна мярка за неотклонение спрямо обвинения в убийството 37-годишен старозагорски бизнесмен Владимир Василев.

Заседанието премина при закрити за медиите врати, наблюдаващият досъдебното дело прокурор Маргарита Димитрова отказа какъвто и да е коментар по събраните към момента факти.

Защитникът на обвиняемия, адвокат Иван Михайлов, съвсем лаконично уточни, че е поискал по-лека мярка „домашен арест“ с аргумента, че клиентът му не е криминално проявен, има семейство и две малки деца и че няма опасност да се укрие или избяга.

Срещу 37-годишния Василев, който е собственик на дузина фирми, сред които и 4 заложни къщи, е повдигнато обвинение за убийство по член 115 от НК. Негова собственост е иззетият от местопроизшествието пистолет „Берета“, с който е извършено убийството, взети са и парафинови натривка от дланите му, очаква се заключението от НИКК до дни.

Христо ХРИСТОВ