Новина от последния час: Няма нови заразени от коронавирус в Старозагорска област

177
Лабораторията в УМБАЛ "Киркович" и днес не е установила положителна проба на жител от Старозагорска област

Няма установени нови положителни проби за COVID-19 в Старозагорска област. Това съобщи тази вечер изп. директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – проф. Йовчо Йовчев. От пробите, изследвани в старозагорската лаборатория към Университетската болница, са отчетени две положителни, но на жители на Хасково и Кърджали. Към момента единствен с положителен резултат от областта ни остава казанлъчанинът, завърнал се от Франция и нарушил карантината.

Общо за страната новопотвърдените случаи на коронавирус през днешния ден са 21. Това стана ясно от брифинга на шефа на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски. 264 са общо заразените към момента. Над 6000 са тестваните пациенти.

Новите установени градове със заразени жители са Хасково и Кърджали. В Смолян има двама нови пациенти, по един в Плевен, Варна и Велико Търново. Двама военни също са заразени.

Общо осем са изписаните пациенти. Утре още един пациент ще бъде изписан.

В „Света Ана“ и в „Пирогов“ има по двама интубирани пациенти.

На въпрос за опашките по пътищата и напрежението сред гражданите за влизане и излизане от областните центрове, където има КПП-та, Венцислав Мутафчийски отсече: „По-добре да има опашки на КПП-тата от автомобили, отколкото кервани с военни, които да изнасят трупове“.

(СН)