Арестуваха шефката на болницата в Раднево и двама от подчинените й за злоупотреби с огромни суми

13940

Постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“ постанови в неделя състав на Окръжен съд – Стара Загора, за управителя на общинската МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ д-р Мая Узунова-Конова и двама от подчинените й: изпълняващата задълженията на началник „ТРЗ“ и „Личен състав“ Марта Стефанова и служебния шофьор Слави Иванов. С домашен арест е напусналата преди седмица здравното заведение главна счетоводителка Мария Атанасова.

Срещу управителката е повдигнато обвинение за присвояване на средства в особено големи размери и безстопанственост, а останалите са обвиняеми за пране на пари.

Конова и антуражът й са били задържани първоначално за 24 часа по Закона за МВР, след което престоят зад решетките е бил увеличен на 72 часа с постановление на наблюдаващия образуваното досъдебно производство прокурор Емилия Вакарелска от Старозагорската окръжна прокуратура. Постоянните мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативната прокуратура в Пловдив, заседанието е насрочено за 5 март.

Припомняме, че предварителната проверка за престъпления по служба в МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ започна след два сигнала до прокуратурата и ДАНС на 13 февруари от кмета на Раднево д-р Теньо Тенев и председателя на местния парламент д-р Румен Йонков.

Христо ХРИСТОВ