Не сте сами, майки и бащи!

571
Инициативата в помощ на самотните възрастни и трудноподвижните е на кмета Живко Тодоров

Все повече възрастни старозагорци ползват услугата за доставка на храни и лекарства, осигурена от Общината

Близо 70 доставки на пакетирани храни и лекарства са извършили екипите на Община Стара Загора на самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни граждани през първата седмица на инициативата, съобщиха от пресцентъра на Общината. Помощта се осъществява по идея на кмета Живко Тодоров.

За да се заяви доставка, желаещите трябва да се обадят на тел.: 0885 382 233, всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 часа и да посочат от какво имат необходимост.

От общинска администрация припомнят, че след като подадат заявка, нуждаещите се трябва да предоставят на служителите списък с хранителни продукти или рецепта за лекарствата, както и средства за закупуването им. При доставката, която е безплатна, се заплаща стойността на закупените стоки, удостоверена с касов бон. Призовават се гражданите да бъдат бдителни и да съблюдават за това дали посещаващите ги са облечени в униформите на Община Стара Загора. Не се приемат заявки за пазаруване по промоции на големите търговски вериги, купуват се стоки от близки магазини.

Втората нова социална услуга, която предлага Община Стара Загора, е доставка на топла храна на трудноподвижни и самотни старозагорци, които са в много затруднено положение. Към 23 март има реализирани допълнителни над 40 доставки на храна, приготвена от Диетичния стол, чиято дейност е разширена. Редовните потребители на услугите са около 100 възрастни хора. Менюто се доставя на заявителите в съдове за еднократна употреба, а стойността му е около 3 лв. Желаещите правят заявка предварително ден за ден, а храната се заплаща в момента на доставка. Телефонът за включване в услугата е 0885 36 30 77, с лице за контакт Атанаска Ангелова. В помощ на нуждаещите се е и Домашният социален патронаж, който продължава да обслужва около 350 души.

(СН)