Неправоспособен е бил зад волана на колата „ковчег“

266
Катастрофата, в която загинаха двама млади мъже

Неправоспособен, 25-годишен мъж е бил зад волана на лекия автомобил „Пежо“, който се сблъска зверски в дърво по главен път I-6 в близост до разклона за павелбанското село Габарево. Инцидентът е станал рано сутринта на 9 юли и на място загинаха двама души, съобщиха официално с двудневно закъснение от ОД на МВР – Стара Загора.

Автомобилът е тръгнал от павелбанското село Тъжа малко преди 6:00 часа, след като Исус И. взел ключовете от спящия му собственик. В колата на първата седалка и без предпазен колан е седял 21-годишният Йордан А., който е втората жертва при катастрофата заедно с неправоспособния шофьор. По истинско чудо с незначителни наранявания се е отървал стоящият на задната седалка 15-годишен С.Ш., който е от мъглижкото село Ветрен.

Загиналият водач на „Пежо“-то Исус И. е от село Горно Сахране и имал три деца, съобщиха запознати. 21-годишният Йордан пък е жител на село Скобелево. Все още няма данни за алкохолното съдържание, изчакват се аутопсиите. Близки предполагат, че мъжете и момчето са били на гости на познати по повод започналия празник Курбан Байрам.

В РУ – Казанлък, е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 3, б.“б“ от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, тепърва предстои извършването на автотехнически експертизи за състоянието на автомобила и скоростта на движение.

Междувременно в Стара Загора е регистрирана първа катастрофа между лек автомобил „Мерцедес“ и електрическа двуколка, при която водачът на двуколката е получил счупване на ключицата. Инцидентът е станал около 9:00 часа на 9 юли по централния градски булевард „Цар Симеон Велики“, зад волана на автомобила е била 36-годишна старозагорка, а пострадалият е на 27 години. Не са установени употреба на алкохол и дрога.

Христо ХРИСТОВ