Недялко Недялков: Цветанов без Борисов е кръгла „нула“- няма шанс!

516
Структури на ГЕРБ в Стара Загора Цветан Цветанов не е създавал и няма никакъв принос, твърди Недялко Недялков

Това твърди бившият областен координатор на ГЕРБ в Стара Загора, бившият депутат и областен управител Недялко Недялков, който преди 7 години заедно със 7-8 свои колеги напусна партията заради Цветан Цветанов.

* Ще успее ли Цветанов с политическия си проект и ще „открадне“ ли хора от ГЕРБ в новата си партия?

* Кои ще са неговите последователи и кой ще бъде областният му координатор в Стара Загора?

Отговорите четете в ексклузивното интервю на „Старозагорски новини“ с Недялко Недялков:

– Г-н Недялков, Вие бяхте от хората, които преди 7 години напуснахте ГЕРБ, въпреки че бяхте сред основателите на областната структура на партията в Стара Загора. Какво смятате за политическия проект на Цветан Цветанов. Ще има ли бъдеще като политически лидер, ще „открадне“ ли хора от ГЕРБ за партията си?

– Според мен той няма политическо бъдеще, ще направи това, което ние направихме с БАСТА – тук-там някой кмет и общински съветници, но няма да успее да мине 1%. Тези хора, които сега са около него, са същите, заради които ние напуснахме ГЕРБ, заедно със 7-8 областни координатори на партията и около 40-50 народни представители от 41-вото Народно събрание, които Цветанов преследваше и един по един ги заплашваше. Имам много доказателства срещу него как е използвал органите за репресия срещу мен и мои колеги, но като му дойде времето, всичко ще бъде казано и доказано. Всички ние напуснахме или се отдръпнахме от активна политическа дейност заради Цветанов, защото той се опитваше да ни смаже като хора, личности и политици.

– Кажете истината, защо напуснахте ГЕРБ?

– Защото Цветанов създаваше не двуосие, а триосие в структурите на ГЕРБ. Така беше и при нас – в ръководството на областната структура на ГЕРБ – Стара Загора. Той постоянно вкарваше разкол, та генерали ли не докара в структурата, та известни лекари ли не беше. И ако Борисов вкараше някой, Цветанов вкарваше друг. Досущ като римското мото – разделяй и владей. Не желая да говоря за действията на този човек, защото много остро ще се изразя. Сигурен съм, че Цветанов няма да изгради успешна структура в Старозагорска област, няма никакъв шанс, защото той структура в Старозагорска област не е създавал и няма никакъв принос. Структурите в нашата област ги създадохме ние – областното и общинските ръководства, защото бяхме силни личности и вярвахме в идеите на ГЕРБ, ние си отидохме идеалисти. Ще наблюдаваме какви хора ще привлече, а ние сме наясно кой за какво се „бори“. Аз съм живата история на ГЕРБ както в нашата област, така и на национално ниво. Наясно съм с всеки казус и човек, пък имаме и сериозни факти за неговата дейност, както и за хората, които ще привлече.

– Смятате ли, че ще успее да създаде свои структури из страната?

– Вероятно ще се опита, но като гледам кого готви за областен координатор на Стара Загора, не смятам, че ще успее да постигне нещо.

– Кой ще е областният координатор на партията на Цветанов в Стара Загора?

– Доколкото разполагам с информация, това ще е бивш полицейски шеф. Вероятно около Цветанов ще се съберат хора, които са били на ръководни длъжности по време на управлението на ГЕРБ и след това са били освободени.

– Но все пак за Цветан Цветанов казват, че е добър организатор.

– Да, беше добър организатор, но с Бойко Борисов зад гърба си и с нас, бившите областни координатори. Докато Борисов беше кмет на София, Цветанов ходеше из страната да създава структури, но винаги е обезвъзмездявал работата си – заплати, коли, охрана и т.н.

Без Борисов Цветанов е кръгла „нула“. По всяка вероятност ще си издейства някаква подкрепа от американците, но това е нож с две остриета, защото американците не могат да накарат българите да гласуват за него.

Определено мога да твърдя, че това, което съм казал за Цветан Цветанов преди 7 години, сега се потвърди. Навремето ме упрекваха, че съм предател. Но аз и още 7-8 мои колеги имахме доблестта съвсем по мъжки да кажем всичко това на Бойко Борисов. Беше през 2013 година, по време на среща в бившия център за олимпийски надежди „Дианабад“. Тогава Борисов ни изслуша, но ни каза – „Ами така съм решил, той ходи по структурите, аз съм много ангажиран, а вие интриги създавате“. Седем години по-късно се оказахме съвсем прави. Даже скоро написах на г-н Борисов: „Помниш ли „Дианабад“?

Въпросите зададе:
Йовка НИКОЛОВА