Невръстни деца призоваха да се пази Аязмото

192

Възпитаници на старозагорската Детска градина No 10 „Светлина“ излязоха в петък в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), за да призоват гражданите да пазят чиста природата.

В акция „Горски джуджета“ се включиха всичките 186 деца от 3 до 7 години. Те се разделиха на шест лъча и поставиха дървени табелки с призиви да се опази чист паркът.

„Идеята на тази инициатива, която е първата от няколко поредни, е да се поставят дървени табелки за опазване на Аязмото. С нея поставяме началото на „национално помъдряване“ и искаме да покажем, че мястото, където живеем, е прекрасно, трябва да се гордеем и да го пазим“, обясни директорът на детското заведение Йоанна Димитрова. Тя благодари и за съдействието от екипа на кмета Живко Тодоров за осъществяване на инициативата.

„Искаме да докоснем сърцата на хората, децата често ходят на разходка в гората и виждат много безобразия там“, допълни директорката.

Докато децата слагали табелките, възрастни, разхождащи се в парка, ги питали какво правят. Малчуганите дружно са обяснявали, че табелките са призив към всички да пазят гората, тоест зеленото богатство на Стара Загора.

(СН)