На 29-ия ден от гладуването си Николай Колев-Босия с чувство за хумор: Имам нужда от леки картечници и базуки

257
От дни Николай Колев-Босия е на инвалидна количка заради затруднено придвижване, но въпреки всичко твърди, че се чувства прекрасно

„Имам нужда от леки картечници и базуки. Който не разбира, който не разбере от думи, ще разбере от куршуми.“ Това заяви днес пред медията ни роденият в Стара Загора десидент Николай Колев-Босия в отговор на въпроса ни – от какво има нужда. Въпреки забележимото все по-трудно произнасяне на думите заради продължилото вече 29 дни гладуване, със сигурност Босия не е загубил чувството си за хумор.

Очакването ни, че ще призове за обществена подкрепа в протеста си срещу купуването на шофьорски книжки, чийто залог е животът му, не се оправда. Той само вметна, че всеки който има морал, го подкрепя. Във връзка със здравословното си състояние Босия отбеляза: „Чувствам се прекрасно.“

Припомняме, че на 13 юни старозагорецът обяви гладна стачка, след като разпространи декларация срещу възстановяването на корупционната схема за продажба на шофьорски книжки от служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ към Министерството на транспорта. Той настоява и за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на настоящия парламент, тъй като, по думите му, ги смята за „съпричастни към продължаващото престъпление“. След като президентът Румен Радев призова Босия да прекрати гладната си стачка, това днес направи и вътрешният министър Валентин Радев.

Пред „Старозагорски новини“ Николай Колев-Босия декларира, че разполага с неопровержими доказателства за купуването на шофьорски книжки от неграмотни граждани. „От документите, които притежавам, е видно, че само през 2015 г. от КАТ са отнети 100 такива книжки, подобна е ситуацията и през следващите години“, категоричен е Босия.

Темата с купуването на шофьорски книжки и закононарушения на служители на ИА „Автомобилна администрация“ не е нова за медията ни. Изключително странен обаче е фактът, че въпреки многобройните арести както в столицата, така и в провинцията и гръмките обвинения, до сега няма нито един осъден.

Йовка НИКОЛОВА