На „Петко Сираков – Иван Илиев“ ще участват беройски треньор, четирима юноши и девойка

42

В 24-ото издание на престижния международен турнир мишци ще кръстосат над 120 борци от 10 държави

Точно 67 български борци ще стартират на Международния турнир „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години и ще се проведе в залата на Горна Малина, Софийска област между 12 и 15 май.

В класическия стил на тепиха ще излязат Денис Демиров – трети на Eвропейското за юноши, Борислав Кирилов – европейски шампион за кадети през 2021-а, Иво Илиев – трети на Eвропейското U23 през 2019-а. А в свободния стил сили ще мерят братята Иво и Виктор Тисови, както и Иван, и Радомир Стоянови, които наскоро станаха шампиони на България. Ще стартира и европейският вицешмапион за кадети от 2021-а Сали Салиев. При девойките са заявени Сезен Белберова – трета на Европейското U23 през 2019-а, както и шампионките на България Емине Осман, Назифе Таир, Фатме Мандева, Мирослава Атанасова, Мими Танева и Даниела Бръснарова.

Иначе в 24-ото издание на престижния турнир участие ще вземат над 120 борци от 10 държави. С пълни отбори ще бъдат тези на Турция, Казахстан и България, а Иран – в класическия стил. У нас вече пристигнаха състезателите на Австрия, Белгия, Гърция, Унгария, Иран, Израел, Казахстан и Литва. Всички участници ще бъдат настанени в столичния хотел „Рамада“, а българските отбори – в хотел „Диана 3“.

Официалното откриване е на 12 май, четвъртък, от 16:30 часа. Схватките обаче започват от 10 часа…

За отбелязване е, че при юношите в свободния стил заралийското участие е внушително! В треньорския екип е наставникът на СК по борба „Берое“ Диан Динчев, с когото ще работят още Валентин Ангелов и Мариян Стойнев. Те ще разчитат на следните млади борци от Града на липите: в категория до 61 кг – Виктор Нейчев; в категория до 70 кг – Иван Стоянов; в категория до 74 кг – Дянко Дянков; в категория до 79 кг – Радомир Стоянов.

Освен това при девойките U23 при 72-килограмовите на тепиха ще излезе Ванеса Георгиева от „Берое“ – Стара Загора.

(СН)