На колене с едноминутно мълчание полицаи се сбогуваха със свой колега

2695
С падане на колене и едноминутно мълчание се простиха с Тодор Тодоров колегите му от новозагорското РУ "Полиция"

Виновният за инцидента старозагорец остава в ареста, реши съдът

Състав на Окръжен съд – Сливен, остави за постоянно в ареста 39-годишния старозагорец Георги Костадинов, който след употреба на алкохол причини катастрофа, която беше повод за смъртта на полицай по време на изпълнение на служебните му задължения. Трагичното произшествие, при което загина 35-годишният млад автоконтрольор от РУ „Полиция“ в Нова Загора Тодор Тодоров, стана през нощта на 2 декември по пътя между селата Сокол и Радево.

Автомобилът на Костадинов, който е шофирал с 0.68 промила алкохол, е връхлетял с огромна скорост върху служебната патрулка, която е била с пуснати светлини. При удара удареният автомобил е прегазил униформения служител, който по-късно е починал от травмите си в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Виновният за инцидента старозагорец вече е осъждан, но е реабилитиран, показва съдебната справка. Според нея той имал множество административни глоби за нарушения по Закона за движение по пътищата, част от тях са неплатени.

Съдът в Сливен остави в ареста виновникът за трагичния инцидент Георги Костадинов

Срещу него прокуратурата е повдигнала обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на алкохол. Законът предвижда за подобно престъпление затвор от 3 до 15 години.

Днес стотици новозагорци и колеги на загиналия при изпълнение на служебните си задължения полицай отдадоха последна почест с падане на колене и свеждане на националното знаме пред тленните му останки.

In memoriam

Тодоров е на работа в системата на МВР от 7 години, той е бил сред най-добрите служители, коментираха колегите му и началниците, които го изпратиха до последното му жилище. Младият мъж наскоро се дипломирал в Тракийски университет – Стара Загора, и възнамерявал да продължи образованието си в МВР-академията. Женен е от една година, сестра му също работи като служител в МВР.

Съболезнователен адрес до близките на Тодоров изпратиха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и главният секретар Ивайло Иванов.

Христо ХРИСТОВ