Началникът на кабинета на президента Радев го напусна „поради разминаване“

67

Калоян Методиев, началникът на кабинета на президента Радев, е напуснал тази сутрин поста си. Той съобщи новината на стената си във Фейсбук: „Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!“, предаде dariknews.

Президентът Румен Радев вече е подписал указа, с който освободи по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет, съобщиха и от президентството.

Така Методиев стана поредният напуснал екипа на Румен Радев.  Първа беше Елена Йончева, която изкара малко повече от две седмици като секретар за връзки с медиите. Тя бе от хората, които бяха плътно до Румен Радев по време на предизборната кампания. След това стана евродепутат от листата на „БСП за България“.

Друго знаково лице, което напусна президентството и стана евродепутат от БСП, бе първият началник на кабинета на Радев – Иво Христов. Той бе освободен с указ на президента на 18 април 2019 г. Именно на неговия пост бе назначен Калоян Методиев с указ от 19 август 2019 г.

От президентството си тръгнаха и членове на юридическия екип на Радев, на икономическия му – също.