Национална среща на тема „Обществен ред и сигурност“ ще се проведе днес в Казанлък

91
Режисираният ромски сблъсък в центъра на Казанлък на 17 септември

Форумът е провокиран заради „ромския бой“ в първия учебен ден в центъра на града

На 11 октомври от 11:00 часа в камерна зала на Дом на културата „Арсенал“ в Казанлък по инициатива на Председателския съвет на Общински съвет Казанлък ще се проведе Национална среща на тема „Обществен ред и сигурност – необходимост от законодателни промени“.

Повод за срещата стана инцидентът с роми в центъра на Казанлък в първия учебен ден, на 17 септември, определен от местните органи на реда като битов, въпреки че всички данни сочеха за нарочно иницииран ромски побой и извличането на дивиденти по линия на опозиционна партия.

В срещата ще вземат участие вицепремиерът Валери Симеонов и народни представители от Старозагорски избирателен район, областният управител Гергана Микова, държавни институции, кметове на общини и директори на казанлъшки училища, обществени организации. Според предварително обявения дневен ред по време на срещата ще бъде направен анализ на мерките съгласно българското законодателство и местните нормативни документи, регламентиращи опазването на обществения ред и сигурност и предложения за промени в нормативните документи за гарантиране на сигурността на гражданите.

(СН)