Национална изложба „Графичен форум 2022“ организират в Стара Загора

110

Крайният срок за изпращане на творбите е 28 октомври

Национална изложба „Графичен форум 2022“ ще се случи в Стара Загора през октомври. Желаещите да участват е необходимо да изпратят своите графики на адрес – Стара Загора, ул. „Лубор Байер“ No 2, Изложбена зала „Байер“. Работното време на художествения салон е от 10:00 до 18:00 часа с почивни дни неделя и понеделник. В статута на събитието е записано още, че авторите покриват за собствена сметка разходите по транспортиране – както за изпращане, така и за връщане на картините. Приемат се до 3 броя графични творби на автор, във всички графични техники, без ограничение в размера на творбите. Рамкирането на творбите не е задължително и е по преценка на автора. Ако творбите не са рамкирани и са в различен размер от 50/70 см или 100/70 см, авторът се задължава да ги изпрати във вид, подходящ за експониране. Важно е да се постави още името на автора, произведението, техника, година и цена – на гърба на всяка картина.

Кандидатите за участие в изложбата могат да изпратят своите работи до 28 октомври. Откриването ще се състои на 1 ноември от 18:00 часа в изложбена зала „Байер“. Петчленно жури ще заседава след това, което ще определи победителите. Ще бъдат връчени и три парични награди, като всеки награден автор поема ангажимент да предостави на Община Стара Загора по една графична творба на стойност колкото наградата. Експозицията ще бъде на разположение в залата до 30 ноември, а творбите, които не са били оставени като дарение на старозагорската галерия, ще бъдат върнати до месец след това. Целта на изложбата е да се популяризира графичното изкуство, но и да се подпомогне българското съвременно художествено творчество.

Форумът се провежда за шеста поредна година под липите. Организатори са СБХ – Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора.

(СН)