Насилникът от Казанлък остава в ареста

218

В съдебната зала той твърдеше, че вързал жена си с верига, за да не избяга с децата им при някакъв хипотетичен любовник

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови днес състав на Районния съд – Казанлък, спрямо арестувания след сигнал за домашно насилие от 5 септември Митко С.

40-годишният обитател на апартамент в многоетажен жилищен блок на територията на квартал „Кармен“ в Града на розите е обвиняем за противозаконно отнемане на свобода и насилие в домашни условия спрямо 32-годишната му съжителка, от която двамата имат 4 деца.

Пребиваната многократно жена бе намерена от полицаи в семейното жилище след подаден сигнал от баща й, че близо месец и половина не е виждал дъщеря си.

Покрита с гнойни рани, без да е пила вода дни наред и белези от нашийник с верига, с която била вързана за гардероба в хола, жертвата имала сили само да хлипа и хрипти. В същата стая било и най-малкото й дете, което било пред хипотермичен шок, разказаха в залата свидетели на случилото се. Според съдебните лекари минимум седмица била в това състояние жертвата, истинско чудо било, че е останала жива.

Съдебният състав в Казанлък прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че Митко С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът счете, че е налице реална опасност същият да се укрие, тъй като е лице от активния криминален контингент (осъждан е бил на два пъти за грабежи и кражби), както и да извърши друго престъпление. Съдът прие, че целите на закона ще бъдат постигнати единствено, ако обвиняемият бъде задържан.

В залата мъжът пробва да разиграе театър и твърдеше, че вързал жена си с верига, за да не избяга с децата им при някакъв хипотетичен любовник, но така и не бяха представени доказателства.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора, в тридневен срок.

Христо ХРИСТОВ