Наред с хубавото Херо вижда и бели петна

10

Старши треньорът на „Берое“ Димитър Димитров остана много доволен от победата с 2:0 над „Славия“ в София, но не пропусна да посочи, че тимът му все още допуска някои неточности в играта си. Заралии пак не простиха на „белите“ и се наложиха с 2:0 на стадиона в „Овча купел“, Херо каза след мача: „Успяхме да си вкараме някои от ситуациите. По-чистите положения обаче ги изтървахме. До седмата минута имахме две стопроцентови положения, през второто полувреме също. С тях обаче се разминахме. Доволен съм и не съм доволен. Имаше моменти, в които предоставяхме инициативата на „Славия“, но като цяло бяхме по-добрия отбор в мача“.

По-насетне специалистът бе откровен, че са влезли футболисти, които не са готови физически: „Трябва им повече увереност и самочувствие пред гола. Ние се опитваме да играем по този начин. Понякога успяваме, понякога не. Редувахме по-силни с по-слаби моменти. Все още имаме бели петна в организацията на играта. Не искам да коментирам дали сме фактор или не. Опитваме се да се надиграваме с всеки противник. Съжалявам за някои мачове, които изтървахме – например с ЦСКА 1948, и „канарчетата“ от Пловдив“.

В края бургазлията припомни, че отборът му е допуснал трите гола в едно полувреме, заради индивидуалната класа на Тодор Неделев: „Това говори за стабилност в отбрана, но допускаме грешки, които трябва да изчистим!“.

Петър ПЕТРОВ