Намериха труп на мъж, убит с кол

181
Къщата, където е открит трупът на убития с кол Моньо К.

Труп на 60-годишен мъж, загинал следствие множество удари с кол по главата и тялото, е бил намерен от съседи в общинско жилище на казанлъшкия булевард „Александър Батенберг“ No 71, на чийто първи етаж се намира градският клуб на ПП „Атака“.

На мъртвото тяло на 60-годишния Моньо К., който приживе работел като градинар в общинския гробищен парк, се натъкнал негов познат, след като мъжът не се появил на работното си място и във вторник.

Според патоанатомите смъртта е настъпила около полунощ в неделя, задържан е 17-годишен младеж, който живеел в същата сграда. Неофициално стана ясно, че роденият през 2002 година Карло К. е в съжителство с Моньо и двамата честичко се запивали. Най-вероятно при поредна разпивка между двамата е избухнал лют скандал и младежът е нанесъл фаталния удар върху главата на съседа си.

„Зная за намерения труп, не познавам убития, преди време там беше настанена възрастна жена, но тя почина. Ползваме помещенията на първия етаж, нямаме нищо общо с другите наематели на този и съседния адрес“, коментира общинският лидер на „Атака“ в Казанлък Драгомил Иванов, който узнал за зловещата находка от началника на РУ „Полиция“ Стойчо Крачолов.

Христо ДИМИТРОВ